Audi Service Højbjerg

Audi viser klima-fokus hele vejen rundt om produktet på GREENTECH FESTIVAL

Under GREENTECH FESTIVAL 2021 i Berlin (16.-18. juni) handlede alt om innovative teknologier til fordel for en bæredygtig og klimavenlig livsstil. Og endnu en gang var Audi med som founding partner, hvor koncernen demonstrerede, hvordan Audis produkter, processer og materialer handler om at bekæmpe klimaændringer og fremme bæredygtighed ved hjælp af digitalisering. De besøgende kunne fx opleve, hvordan Audi fremmer udbygningen af vedvarende energiformer, hvordan den ressourceeffektive tilgang til plast fungerer, og hvilken betydning kunstig intelligens i leverandørkæden har for bæredygtighedsstrategien.

GREENTECH FESTIVAL er en festival for grønne teknologier og bæredygtighed i Kraftwerk Berlin og er grundlagt af den tidligere Formel 1-verdensmester Nico Rosberg og de to ingeniører Marco Voigt og Sven Krüger.

GREENTECH FESTIVAL 2021 blev afholdt som hybridarrangement, som både fandt sted live i Kraftwerk Berlin og digitalt på de besøgenes computere og smartphones. Programmet omfattede keynotes, podiedebatter, bootcamps og deepdives. Oliver Hoffmann, som er chef for teknisk udvikling hos Audi, gav som keynote-speaker et indblik i, hvordan Audi fremmer udbygningen af vedvarende energiformer.

For Henrik Wenders, som er ansvarlig for Audi brandet, er GREENTECH FESTIVAL 2021 en god mulighed for at præsentere innovative teknologier og koncepter, der skal bidrage til mere bæredygtighed og klimabeskyttelse: ”Sidste år viste vi, hvordan vi vil undgå så meget CO2 som muligt i produktionen og i leverandørkæden. I år viste vi, at Audi også har blik for andre produkter, processer og materialer. Vi er overbeviste om, at bæredygtige teknologier vil bane vejen for en levedygtig fremtid og morgendagens mobilitet. Bæredygtighed er en fast forankret del af vores mindset, og vi ønsker at bidrage aktivt og at begejstre andre.”

Samarbejde med energiselskaber: Audi fremmer udbygningen af vedvarende energiformer
Elbiler kører lokalt uden CO2-emissioner, men produktionen af strøm forårsager CO2-emissioner – langt mere ved anvendelse af fossil elproduktion end ved strøm fra vedvarende energikilder. Derfor fremmer Audi i fremtiden produktionen af grøn strøm direkte: Sammen med flere partnere fra energisektoren skal der frem mod 2025 opføres nye vindmølleparker og solcelleanlæg, der tilsammen skal producere ca. fem terawatt-timer ekstra grøn strøm – det svarer til kapaciteten fra ca. 250 nye vindmøller. Målet er, at andelen af strøm fra vedvarende energikilder fra samarbejdspartnerne stiger i takt med den stigende andel af elbiler. I første omgang samarbejder Audi med det tyske energiselskab RWE. Oliver Hoffmann: ”Vi sætter alle kræfter ind på at kunne tilbyde CO2-neutral mobilitet. Udbygningen af vedvarende energikilder i industriel målestok er det næste logiske skridt. Allerede i 2022 idriftsættes det første projekt, som er en kæmpestor solcellepark i Mecklenburg-Vorpommern.”

Læs mere om Audis samarbejde med energiselskaber 

Gammelt bliver til nyt: genbrug af blandet plastaffald fra biler
I over et halvt år har videnskabsfolk fra THINKTANK Industrielle Ressourcenstrategien på Karlsruher Institut für Technologie (KIT) sammen med Audi forsket i pilotprojektet ”kemisk genbrug af plastik fra bilproduktion”. Man kan nu konstatere, at kemisk genbrug af blandet plastaffald er teknisk muligt, og processen ser desuden særdeles lovende ud fra et økologisk og økonomisk synspunkt. Det genbrugte plastaffald kan bearbejdes til pyrolyseolie og kan erstatte råolie til produktionen af førsteklasses plastkomponenter til Audi modellerne – det gælder fx brændstoftanke, airbagafdækninger eller kølergitre. Og de materialer, der fremstilles af pyrolyseolie, er præcis lige så gode som nye materialer. En første opgørelse tyder på, omkostningerne til kemisk genbrug ligger på samme niveau som omkostningerne til energien ved produktion af materialerne. Desuden er CO2-emissionerne ved kemisk genbrug lavere end ved den nuværende energikrævende produktion.

Læs mere om genbrug af plastik fra bilindustrien

URBANFILTER: lokal bortfiltrering af mikroplastik
Audi miljøfonden Audi Environmental Foundation er engageret i flere projekter til vandbeskyttelse. I projektet URBANFILTER udvikler Audi sammen med TU Berlin optimerede sedimentfiltre til vejafløb. De opfanger mikroplast fra dækslitage og andre snavspartikler, før de bliver ført ud i kanaler og vandløb sammen med regnvandet. En konstruktion bestående af ni forskellige filtermoduler sørger for den bedste rensning under forskellige vej- og trafikforhold. Takket være en intelligent sammenføring af forskellige data sikres det, at filtrene bliver serviceret og renset på det rigtige tidspunkt.

Læse mere bortfiltrering af mikroplast 

Samarbejde med grønne start-up-virksomheder: rensning af vandløb for plastaffald
Sammen med de grønne start-up-virksomheder everwave og CLEAR RIVERS arbejder Audi miljøfonden Audi Stiftung für Umwelt på at rense floder og have for plastikaffald. I forbindelse med en cleanup-aktion gennemført af everwave kunne Audi miljøfonden og kosmetikproducenten BABOR i april fiske ca. 3.200 kg ren plastik op fra Donau i løbet af 10 dage. Sammen med non-profit-partneren CLEAR RIVERS installerer Audi miljøfonden affaldsfælder, der forhindrer plastikaffaldet i at blive ført ud i havet. Det forarbejdes derefter til flydende pontoner, der til dels beplantes og til dels anvendes som offentligt tilgængelige rekreationsområder for folk i området.

Læs mere om rensning af floder og have for plastikaffald 

Overvågning af leverandørkæden: Audi bruger kunstig intelligens (AI), når det gælder bæredygtighed
Leverandørkæden i bilproduktionen er kompleks. Siden oktober 2020 har intelligente algoritmer i et Audi pilotprojekt, som er aktivt i 150 lande i hele verden, analyseret nyheder om leverandører fra offentligt tilgængelige onlinemedier og sociale netværk. Analysen omfatter kriterier såsom miljøforurening, krænkelse af menneskerettigheder og korruption. Hvis der er mistanke om ovenstående, slår den kunstige intelligens alarm. Men den afgørende fordel ved den AI, som Audi anvender, er den hastighed, hvormed relevante informationer kan registreres og formidles online. Audi kontrollerer informationerne, og hvis det er nødvendigt, indledes passende tiltag.

Læs mere om overvågning af leverandørkæden mht. bæredygtighed 

ecomove-app: Gør en leg ud af at reducere CO2-aftrykket
En ny digital app fra Audi tænketanken handler også om bæredygtig mobilitet. ecomove hjælper med til at forstå og reducere det CO2-aftryk, som stammer fra mobilitet, og om at udligne uundgåelige emissioner. Idéen til appen er opstået hos Audis tænketank – en innovationsenhed under AUDI AG i Berlin. Appen registrerer fx automatisk, hvilket transportmiddel brugeren aktuelt bevæger sig rundt i, og beregner på den baggrund en personlig mobilitetsscore. For at forbedre scoren motiverer ecomove på en legende måde brugerne til at gøre deres mobilitet mere bæredygtig. Brugerne kan se frem til belønninger i form af trofæer, hvis de forbedrer deres adfærd. Desuden kan de resterende emissioner udlignes.

Læs mere om ecomove-appen 

Se flere billeder og videoer på Audi MediaCenter under Audi TechTalk Green Technology


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk