Audi Service Højbjerg

Audi Q4 e-tron kåret som Businessbilen 2022

Siden introduktionen i foråret har de danske bilkøbere taget varmt imod Audi Q4 e-tron, og kåringen som årets bedste firmabil med titlen ”Businessbilen 2022” understreger netop Audi Q4 e-trons popularitet. Juryen peger bl.a. på indbydende interiør, god ergonomi, pæn rækkevidde, lynladehastighed og fornuftig pris som afgørende parametre i kåringen.

Firmabilister tilbringer ofte mange timer i deres biler, der fungerer som arbejdsredskaber, og i fritiden skal bilen samtidig ofte fungere som familiebil, så firmabilisterne stiller derfor typisk mange og skrappe krav til bilerne.

I årets kåring af Businessbilen bestod feltet – helt i tråd med den grønne omstilling i samfundet – udelukkende af elbiler og hele 11 af slagsen. Businessbilen blev kåret første gang i 2006, og kåringen er arrangeret af Business Danmark og Jyllands-Posten. Juryen består af professionelle firmabilister, to biljournalister og en fysioterapeut.

Audi Q4 e-tron fik bl.a. points for sin letkørthed, indbydende interiør, gode ergonomi, førerstilling og fornuftige grundpris. Men også dyder som rækkevidde og lynladehastighed trak op for den vindende Audi Q4 Attitude 40 e-tron, der har en officiel rækkevidde på 508 km og kan lade med op til 125 kW (svarende til 130 km rækkevidde på 10 min.).

"Det er en elektrisk bil, hvor der er styr på det overordnede klassiske velordnede udryk, som en Audi har. Både ude og inde. Her er en funktionel betjening med gode sæder og et godt rat samt en ligefrem betjening frem for et mere futuristisk design. Det betyder, at den er nem at sætte sig ind i og køre med det samme," siger Lars Bundgaard, der er formand for Trafik- og vejpolitisk udvalg i Business Danmark.

Hos Jyllands-Posten er bilredaktør Christian Schacht godt tilfreds med vinderbilen. ”Der findes ingen perfekte elbiler, endnu. Den nye Audi Q4 e-tron er dog en meget velfungerende af slagsen og er noget af det bedste til firmabilisterne lige nu. De vægter typisk komfort og indretning meget højt, og her er den i top. Samtidig er priserne fornuftige,” siger han.

Direktør for Audi Danmark, Rikke Hamilton, er meget glad for kåringen: ”Danskerne har taget virkelig godt imod Audi Q4 e-tron, og vi hører fra vores kunder, at det er pga. den stærke kombination af elegant design, god kvalitet, udstyr, avancerede assistentsystemer og så følelsen af premium. Samtidig har designerne med Q4 e-tron haft et mål om at skabe en genkendelig og klassisk Audi blot med elektrisk drivlinje og platform – fremfor en meget futuristisk bil – for at sikre, at overgangen til grøn mobilitet bliver så let overskuelig som muligt for en Audi-kunde.”

Audi Q4 e-tron vandt over et felt bestående af BMW iX3, Ford Mustang Mach E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, MG Marvel R, Polestar 2, Skoda Enyaq, Tesla Model Y, Volvo XC40 Recharge og VW ID.4.

Læs mere om Audi Q4 e-tron som firmabil 

Læs mere eller konfigurer en Audi Q4 e-tron på audi.dk


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk